Predavatelji

Emily Mansfield

Emily Mansfield je glavna ekonomistka za Evropo v The Economist Intelligence Unit, kjer je zadolžena za področje analiz in raziskav. Ima vodilno vlogo v raziskovalni ekipi, ki razvija jasne poglede na današnje politične in gospodarske teme ter zagotavlja objavo visokokakovostnih analiz. Njeni specializirani državi sta Francija in Nemčija.

Emily aktivno sodeluje z mediji in seznanja vlade in pravne osebe z globalnimi napovedmi. Svoje strokovne raziskave in analize je predstavila v inštitutu Chatham Houseu, na Inštitutu za mednarodne in evropske zadeve ter na konferencah, ki jih organizirajo Evropski parlament, Transparency International in ResPublica.


  

Eric Badiqué

Eric Badiqué se je izobraževal v Franciji, ZDA in na Japonskem, kjer je ukvarjal z raziskavami digitalne obdelave slik. Preden se je kot svetovalec za umetno inteligenco pridružil Evropski komisiji, je štiri leta delal pri podjetju Philips Communications v Nemčiji in s svojim delom dal velik pečat na področju digitalnega kodiranja. V Evropski komisiji se je najprej zaposlil kot vodja projektov na področju digitalnih medijev, kasenje se je pridružil enoti za usklajevanje in strategijo, kjer je bil namestnik vodje enote, pristojne za pripravo delovnih programov, od marca 2019 pa je postal svetovalec za umetno inteligenco za GD CONNECT.

ORGANIZATOR

SOORGANIZATOR

RS - ministerstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo EU - Evropski sklad za regionalni razvoj

ZLATI PARTNER

Telekom Slovenije Triglav

POKROVITELJ

ELES