Kakšna je sedanjost in prihodnost umetne inteligence?

Kakšna je sedanjost in prihodnost umetne inteligence?

Umetna inteligenca (AI) se v poslovnem svetu vse bolj uveljavlja in pridobiva pomen. Po mnenju strokovnjakov bo umetna inteligenca v prihodnosti najbolj pomembna in prebojna tehnologija v poslovnem svetu.


Toda delovanje umetne inteligence za enkrat še ne poznamo dovolj dobro, zato ne preseneča, da se podjetja bojijo oz. dvomijo v koristnost in vpliv umetne inteligence, veliko težavo pa jim predstavlja tudi pomankanje ljudi in znanja z umetno inteligenco.
Strah pred neznanim je velika ovira za uvajanje AI v podjetjih. Raziskava Gartner Research je pokazala, da 42 % anketirancev ne razume popolnoma prednosti in koristi umetne inteligence na delovnem mestu. Ovira uvajanja AI v podjetja pa so tudi veščine, potrebne za upravljanje novih delovnih mest, ki bodo povzročile velike organizacijske spremembe. Raziskave so tudi pokazale, da se anketiranci bojijo uvajanja AI v podjetja, v prepričanju, da bo le ta zmanjšala število delovnih mest.
Kot dodaten izziv uvajanja AI v podjetja pa je tudi obseg in kakovost podatkov, kar lahko vodi tudi do napak.
Na vprašanja kaj je umetna inteligenca, koliko podjetij v svoje poslovne procese že uvaja umetno inteligenco, kakšen vpliv bo imela na poslovni svet, kaj ljudje menijo o umetni inteligenci in še več, bo na konferenci GoDigital – Podatki in umetna inteligenca na predavanju z naslovom Sedanjost in prihodnost AI povedal Pawel Bialka, izvršni partner podjetja Gartner na Poljskem.

0
Feed