Predavatelji 2020

Emily Mansfield

Principal Economist for Europe, The Economist Intelligence Unit


Emily Mansfield is the Principal Economist for Europe at The Economist Intelligence Unit. She plays a leading role on the Europe editorial team, developing clear views on the political and economic issues of the day and ensuring the publication of high-quality analysis that meets client needs. Her specialist countries of interest are France and Germany.

Emily regularly represents the company in the media, and briefs governments and corporate clients on The Economist Intelligence Unit’s global, regional and country-level predictions. She has presented at Chatham House and the Institute for International and European Affairs, and at conferences organised by the European Parliament, Transparency International and ResPublica.

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: What role does digitalisation have to play in the wake of Covid-19?

Angela Salmeron

European Future of Work Lead IDC Europe


Angela Salmeron has over 10 years of experience in the ICT industry and is currently an associate research director with IDC's European Future of Work research service, based in London. In this role, she provides coverage of key technology trends across the Future of Work, including the digital workspace, security and trust, collaborative platforms and the augmented worker.
Prior to this role, Angela was responsible for Enterprise Mobility research, covering Enterprise Mobility Management and Security. Angela is a regular speaker at industry events such as seminars and conferences.

Salmeron holds university degrees in Sociology (University of Alicante, Spain) and Economics (University of London) as well as a master's degree in International Commerce (Instituto de Economía Internacional, Spain).

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Navigating the Next Normal with Work Transformation

Cecilia Bonefeld-Dahl

Director General of DIGITALEUROPE


Cecilia Bonefeld-Dahl is Director-General of DIGITALEUROPE, the leading digital technology industry association representing over 35,000 digital companies in Europe.

She is a member of the Stakeholder Cybersecurity Certification Group of ENISA (the European Union Agency for Cybersecurity) and of NATO’s high-level Advisory Group for Emerging and Disruptive Technologies, as well as a board member of the European Commission’s Digital Skills and Jobs Coalition and the European Parliament-led European Internet Forum. Formerly, Cecilia Bonefeld-Dahl was a member of the European Commission’s High Level Expert Group on Artificial Intelligence, and of the High-level Strategy Group on Industrial Technologies in charge of identifying Key Enabling Technologies.
She was an Executive Board Member of the Royal Danish Export Council and Chair of the Export Grant Committee under the Danish Foreign Ministry. She also served as Executive Board member in DIGITALEUROPE, and as a member of the association’s high level Digital Advisory Council.

Cecilia Bonefeld-Dahl has more than 25 years of experience in the ICT industry. She previously held international positions at IBM and Oracle as well as with SMEs, building businesses across Europe and China and founding the cloud provider GlobeIT. She has deep insights into the digitalisation of business and society and the data-driven economy, and is regularly invited to deliver keynote speeches on these issues at high-level events across the world.

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Europe’s digital recovery, How can Europe build on the EU Digital strategy and digital leap’ made during the crisiss

Dr. Peter Wostner

Urad za makroekonomske analize in razvoj


Peter Wostner je raziskovalec na Uradu za makroekonomske analize in razvoj, kjer je urednik Poročila o produktivnosti, pokriva pa tudi področje digitalizacije. Pred tem je bil vodja sektorja za koordinacijo Slovenske strategije pametne specializacije na Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Digitalna preobrazba: ključ za dvig blaginje Slovenije

Špela Rojnik

Vodja marketinga, Comtrade Solutions


Špela Rojnik je vodja marketinga v podjetju Comtrade Solutions, enem največjih ponudnikov tehnoloških rešitev v jugovzhodni Evropi. Špela že več kot 15 let gradi mostove med trženjem in prodajo, v zadnjih letih pa si prizadeva predvsem za preobrazbo izkušnje strank in digitalizacijo procesov v marketingu in prodaji. Njene kompetence in znanja s področja trženja ji omogočajo, da tehnologije za upravljanje odnosov s strankami, upravljanje vsebin in avtomatizacijo marketinga združuje z vsebinami in ustvarjalnim pristopom v rešitve, ki odgovorijo na zahteve strank in spodbujajo poslovno rast.

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Globalni uspeh temelji na pogumu in digitalni preobrazbi - en cilj, ena rešitev

Aleksandar Semeraj

Vodja razvoja poslovanja, Comtrade Solutions


Aleksandar Semeraj je Vodja razvoja poslovanja v podjetju Comtrade Solutions. Svojo karierno pot je začel v IT svetu kot strokovnjak za podatkovne baze, vendar sta ga radovednost in želja po znanju in novih izzivih peljala v prodajalske vode. Z dobrim poznavanjem tehnologije, prodajnih in tržnih procesov ter razumevanjem izzivov s katerimi se stranke soočajo, Aleksadar se zelo hitro izkaže kot strokoven in zaupanja vreden sogovornik. Vso svojo energijo in kreativnost usmerja v iskanje najbolj optimalnih rešitev za svoje stranke s katerimi vedno gradi dolgoročna in uspešna partnerstva.

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Globalni uspeh temelji na pogumu in digitalni preobrazbi - en cilj, ena rešitev

Bart Stegeman

CEO, Plastika Skaza


Bart Stegeman je izvršni direktor podjetja Plastika Skaza, d.o.o., ki razvija inovacije na področju naprednih in okolju prijaznih plastičnih materialov in tehnologij. Bart ima veliko izkušenj z digitalizacijo poslovnih procesov. Več kot 20 let izkušenj na področjih dobavnih verig in informacijskih tehnologij mu zagotavlja odličen vpogled v to, kako pripraviti podjetje Skaza na bližnjo prihodnost. Vedno si prizadeva poiskati ravnotežje med ljudmi in procesi, kar ima konec koncev pozitiven učinek na poslovne rezultate..

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Globalni uspeh temelji na pogumu in digitalni preobrazbi - en cilj, ena rešitev

Tone Stanovnik

direktor, Špica International


Tone Stanovnik je kot soustanovitelj in direktor v Špici od samega začetka, leta 1989. Svojo podjetniško kariero je začel že v študijskem obdobju kot tehnik na Radiu Študent ter kot poulični prodajalec Tribune in Mladine. Po končanem študiju na fakulteti za Elektrotehniko se je kot pridružil Mikrohitu, prvemu mikro računalniškemu podjetju v Sloveniji, kjer je vodil oddelek razvoja izdelkov in rešitev zasnovanih na tehnologijah avtomatske identifikacije (črtna koda, RFID, Biometrija,…).

Velja za pionirja in odličnega poznavalca sistemov zasnovanih na IoT in oblačnih tehnologijah. Je soustanovitelj mreže petih Špica podjetij v Adriatic regiji in promotor Slovenskega IKT izvoza skozi sekcijo ZITex pri GZS. Trenutno je odgovoren za:
• strateški preboj Špice v širši EMEA prostor
• rezultat tega je nedavno ustanovljena strateška aliansa SPICA - IBCS ki obsega 11 držav centralne in vzhodne Evrope
• razvoj strateških pobud Zeleno/Digitalno/Krožno znotraj SPS slovenske pametne specializacije v SRIPih: Pametna Mesta in skupnosti, Pametne Zgradbe in Pametne Tovarne.

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Brezstična ekonomija – Nova realnost

Katarina Gašperlin Stepančič

podatkovna znanstvenica v centru odličnosti, IBM Slovenija


Katarina Gašperlin Stepančič je specialistka za podatkovno znanost in analitično arhitekturo v podjetju IBM. V Centralni in Vzhodni Evropi s strankami sodeluje pri operacionalizaciji strojnega učenja in umetne inteligence v organizacije ter zasnovi analitične arhitekture, ki je zato potrebna.
Katarina je univerzitetno diplomo pridobila na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Leta 2019 ji je IBM podelil nagrado IBM Cloud Europe Young Talent, prav tako pa je prejemnica več nagrad za izjemne tehnične dosežke s končno vrednostjo za stranke (IBM Client Value Outstanding Technical Achievement Awards).

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Brezstična ekonomija – Nova realnost

mag. Matjaž Beričič

Član uprave, Telekom Slovenije, d.d.


Matjaž Beričič je magister elektrotehnike, rojen leta 1974. Ima več kot 20 let izkušenj, skozi celotno kariero pa deluje na področju razvoja omrežja. Mag. Matjaž Beričič je svojo kariero leta 1998 pričel v takratni družbi Simobil, kjer je deloval kot specialist za nadzor in upravljanje omrežja, inženir za storitve in tehnologije ter vodja Službe za nove tehnologije oz. Službe za storitve omrežja. V letu 2007 se je kot vodja Sektorja jedrno omrežje pridružil takratni družbi Mobitel, ki je bila del Skupine Telekom Slovenije, v letu 2010 je postal direktor področja Tehnologija, od leta 2011 je bil v Telekomu Slovenije direktor Sektorja za konvergentno jedrno omrežje, v letu 2019 pa je kot direktor prevzel vodenje organizacijske enote IKT in storitve omrežja, v okviru katere je bil med drugim odgovoren za razvoj tehnologij jedrnega omrežja, IT infrastrukture in aplikacij, sistemske integracije z javnim oblakom in tehnične podpore uporabnikom, kibernetske varnosti itd.

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: 5G ni cilj, 5G je pot

Matjaž B. Jurič

profesor UL FRI


Matjaž B. Jurič je predstojnik Laboratorija za integracijo informacijskih sistemov na UL FRI in mentor start-up podjetij. Je avtor 17 knjig, izdanih pri mednarodnih založbah ter več kot 600 drugih publikacij. Vodil je številne raziskovalne in aplikativne projekte, ponaša pa se tudi s prestižnimi nazivi Java Champion, IBM Champion in Oracle ACE Director. Prejel je več mednarodnih nagrad, med drugim nagrado za najboljšo SOA knjigo (New York), nagrado za najboljši SOA projekt v telekomunikacijah (Las Vegas), nagrado Java Duke's Choice Award Winner (San Francisco) za najboljšo inovacijo v Javi, nagrado za najboljši znanstveni članek s področja storitev, nagrado za najboljšega raziskovalca po mnenju industrije in Zlato plaketo za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega ustvarjanja.

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Praktične izkušnje pri vpeljavi digitalni rešitev – zanke in pasti

Rok Rogelj

specialist za podatke in umetno inteligenco, Microsoft d.o.o


Rok Rogelj je na Microsoft zadolžen za podporo in svetovanje pri implementaciji rešitev s področja Podatkov in Umetne inteligence. Pokriva večje stranke na širšem področju Balkana. Podjetjem pomaga doseči digitalno preobrazbo z namenom dosega višje poslovne učinkovitosti. Pri tem se naslanja predvsem na tehnologije, ki jih obstoječa podjetja že uporabljajo, z namenom da jih uporabijo v izboljšani obliki ter izkorišča potenciale in sinergije s tehnologijami v obliki partnerskih rešitev. Trenutno največji poudarek posveča proizvodnim in visokotehnološkim podjetjem.

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Napredna analitika: S pomočjo obstoječih podatkov in orodij do odločilne dodane vrednosti

Joe Peppard

Principal Research Scientist at MIT Sloan School of Management


Professor Joe Peppard is Principal Research Scientist at MIT Sloan School of Management and visiting faculty at IEDC-Bled School of Management. He researches, teaches and consults in the domains of IT leadership, digital strategy and innovation, the execution of digital transformation programs, the creation of value from IT investments, and the role, structure and capabilities of the IT unit in contemporary organizations. In an environment where hype is all too commonplace, he seeks to help business and IT leaders navigate an appropriate route through what is an increasingly complex landscape. His research studies contemporary issues and challenges that mangers face in a world of accelerating technological change. Joe recognizes that managers want frameworks and models to help them understand their own predicaments, insights to figure out options and consequences, and clear actionable advice and guidance His most recent book (with John Ward) is The Strategic Management of Information Systems: Building a Digital Strategy (Wiley).

19. 11. 2020

GoDigital predavanje: Back to the Future: Technology as a Competitive Necessity