Program konference GoDigital 2021

Konferenca GoDigital je največja neodvisna poslovna konferenca na področju digitalizacije v Sloveniji, ki bo 18. novembra 2021 hibridno potekala v kongresnem centru Grand Hotel Bernardin, gostila bo tako domače kot tuje strokovnjake. Letos je umeščena tudi v program predsedovanja svetu EU.

Osrednja tema letošnje konference GoDigital – Just do IT bo vpliv digitalizacije na produktivnost in konkurenčnost. Osredotočili se bomo na vprašanje “zakaj” je digitalizacija tako pomembna za podjetja, organizacije ter kakšne poslovne učinke prinaša.

Aktualen program prinaša izbrane sodobne teme s področja digitalizacije, ki so pomembne tako za gospodarstvo kot tudi javni sektor in nagovarja tudi prednostne naloge evropske Komisije; Evropa, pripravljena na digitalno dobo, Evropski zeleni dogovor in Gospodarstvo za ljudi. Med njimi so trendi na področju digitalne preobrazbe / Industrije 4.0, umetne inteligence, digitalnih spretnosti in znanj, evropske strategije za podatke.
Osrednja tema letošnje konference bo produktivnost in konkurenčnost in ravno digitalizacija je tista, ki nudi nove poslovne priložnosti podjetjem, optimizacijo delovnih procesov in poslovanja, učinkovitejše poslovanje, večjo produktivnost, nove prihodke na osnovi digitalnih produktov in poslovnih modelov.

Pogovarjali se bomo tudi o načrtu za okrevanje in odpornost, evropskem digitalnem desetletju & digitalnem kompasu, pravičnem in konkurenčnem digitalnem gospodarstvu, novem Digital Europe programu, skratka o priložnostih, ki jih ima EU in Slovenija v naslednjih letih. Skozi primere dobrih praks pa bomo pokazali, da digitalni projekti resnično učinkujejo in prinašajo ključne konkurenčne prednosti.

Na konferenci , ki bo letos potekala hibridno, pričakujemo preko 700 udeležencev, zanimive vsebine, aktualne teme, najnovejše trende, primere iz praks in še mnogo zanimivih tem.

Kotizacija (online/v živo):

Cena:  150 EUR + ddv

GoDigital 2021 PRIJAVA

Program GoDigital 2021

DOPOLDANSKI DEL (v angleškem jeziku)

09:30 - 9:35

Otvoritev konference

09:35 - 9:50

Uvodni nagovori

9:50 - 10:20

Keynote: Top technology Trends for 2022 and its business impact
Patrick Long, Principal Analyst on the Midsize Enterprise (MSE), Gartner Read more

Več

10:20 - 11:30

Keynote: Making the most of Europe’s Digital Decade

Cecilia Bonefeld-Dahl, Director General of Digital Europe

Več


Round table: Can Europe gain momentum in digital decade

Več

11:30 - 11:45

Odmor

11:45 - 12:00

Keynote (je še v pripravi)

12:00 - 13:00

Round table: Digitalisation to boost productivity and competitiveness – but not only that

Več

13:00 - 14:00

Kosilo

POPOLDANSKI DEL (v slovenskem jeziku)

14:00-15:30

Primeri dobrih praks

Več

15:30-16:00

Keynote: Kako do olimpijskih medalj v gospodarstvu?

Matej Tušak, športi psiholog

Več

16:00-17:00

Zaključek in mreženje

Program se še dopolnjuje

Keynote: Technology Trends for 2022 and its business impact

Patrick Long, Principal Analyst on the Midsize Enterprise (MSE), Gartner


Strategic technology trends have significant disruptive potential and set the stage for innovation over the next five years. Enterprises must examine the business impact of these trends and adjust business operations appropriately or risk losing competitive advantage to those who do. These are trends that IT cannot afford to ignore as they deal with the uncertainty driven by the pandemic.

Keynote: Making the most of Europe’s Digital Decade

Cecilia Bonefeld-Dahl, Director General of Digital Europe


The presentation will provide an overview of the EU’s strategy and targets for the Digital Decade, as well as the scale of funding available under the Recovery and Resilience Facility and other EU programmes. What is the current state of play of European digital transformation? What are the main barriers and drivers that have the potential to make or break Europe’s Digital Decade?

Round table: Can Europe gain momentum in digital decade


The roundtable discussion will bring key local, EU and global view on key digital initatives. Is Europe on the right path to not »let a good crisis to go waste«. Will Digital compass with its ambitious goals, Recovery and Resillince Facility, Digital Europe programme and EU data initiatives bring stronger european digital single market to fight for a global lead. What about regulation and technology opportunities, based on data and Artificial inteligence ? How can Slovenia accelerate in this environment?

Round table: Digitalisation to boost productivity and competitiveness – but not only that


The discussion will be focused on key question – why digitalisation and digital transformation? Why companies need to speed up digital investments, grow digital skills, plan for digital profiles ? Covid crisis had raised awareness in companies on »digital« value. But where are we and what needs to be done. What can companies, from small to enterprises expect from different EU and local initaitives in the following years.
Is building a »data driven« company the best way ?

Keynote: Kako do olimpijskih medalj v gospodarstvu?

prof. dr Matej Tušak, športni psiholog


Skozi predavanja skuša predstaviti pot, ki jo naši športniki prehodijo od talenta do izbrušenega diamanta. Poskuša predstaviti, kaj vse potrebujejo za nastanek vrhunskega dosežka in kako je pot do uspeha v Sloveniji drugačna kot je to v velikih državah. Iz zgodb slovenskih nosilcev medalj se skupaj učimo, kaj je potrebno osvojiti na poti do medalje in kaj od tega potrebujejo tudi naša podjetja, da bi bila še uspešnejša. Kje smo drugačni od drugih in v čem iskati naše prednosti. Predavanje ponuja niz likov, v katerih se z lahkoto najdemo in se iz njih učimo, da bi bili tudi samo vzorniki drugim v podjetju.