GoDigital novice

 • Kako smo se imeli na GoDigital 2022? (VIDEO)
  20.12.2022 0 Komentarji
  Kako smo se imeli na GoDigital 2022? (VIDEO)

  Kako smo se imeli na letošnji konferenci GoDigital – Just do IT, Zeleni in digitalni prehod - pot zmagovalcev, si lahko ogledate v spodnjem videu posnetku.

  Vas pa že vabimo, da si rezervirate čas za konferenco GoDigital 2023, ki bo v torek, 14. novembra!

  Preverite več
 • Zelena in digitalna prihodnost
  20.12.2022 0 Komentarji
  Nujen bo velik preskok v inovativnost

  Uvedba zelenih in digitalnih tehnologij je odvisna od ustreznih gospodarskih, družbenih in političnih pogojev. Če želimo Evropi zagotoviti trajnostno, pravično in konkurenčno prihodnost, je nujna izbira prave smeri. 

  Preverite več
 • 30.11.2022 0 Komentarji
  GoDigital - digitalni in zeleni prehod - pot zmagovalcev!

  Konferenca GoDigital - just do IT, največja neodvisna poslovna konferenca na področju digitalizacije v Slovenije je za nami. Osrednja tema letošnje konference je bila priložnost za podjetja ob dvojnem prehodu - digitalnem in zelenem. Na konferenci smo prvič podelili tudi nagrado GoDigital za najboljši digitalni projekt leta 2022. Zmagovalec je Adria Dom d.o.o.

  Preverite več
 • GoDigital 2022 nagrada, novica, finalisti
  23.11.2022 0 Komentarji
  Predstavitev finalistov za nagrado GoDigital za najboljši digitalni projekt leta 2022

  V tem članku predstavljamo tri finaliste za nagrado GoDigital, ki jo bo letos prvič podelilo GZS - Združenje za informatiko in telekomunikacije. Strokovna komisija je izbrala naslednje finaliste: LED LUKS d.o.o., SRC Infonet d.o.o. in Adria Dom d.o.o.

  Preverite več
 • Predstavitev članov strokovne komisije za izbor nagrajencev, GoDigital nagrada za najboljši digitalni projekt leta 2022
  23.11.2022 0 Komentarji
  Predstavitev članov strokovne komisije za izbor nagrajencev za GoDigital nagrado za najboljši digitalni projekt leta 2022

  Na razpis za GoDigital nagrado, katere namen je promoviranje najboljših digitalnih projektov v Sloveniji je do roka prispelo kar 17 projektov, ki jih je ocenjevala strokovna komisija za izbor nagrajencev.

  Preverite več
 • 09.11.2022 0 Komentarji
  Znani finalisti nagrade GoDigital za najboljši digitalni projekt leta 2022

  Znani so trije finalisti za nagrado GoDigital za najboljši digitalni projekt leta 2022 na področju digitalne transformacije, ki jo podeljuje Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT) v okviru GZS. Nagrado bomo letos podelili prvič in spodbuja kakovost, izvirnost, inovativnost in učinkovitost ter tehnično dovršenost digitalnih projektov.

  Preverite več
 • RAZPIS za podelitev nagrade GoDigital! za najboljši digitalni projekt za leto 2022
  28.07.2022 0 Komentarji
  RAZPIS za podelitev nagrade GoDigital za najboljši digitalni projekt za leto 2022

  Združenje za informatiko in telekomunikacije vabi k razpisu za nagrado »GoDigital za najboljši digitalni projekt za leto 2022. K razpisu vabljeni člani, ostale gospodarske družbe ali samostojni podjetniki s sedežem v Sloveniji.

  Preverite več
 • Digitalna preobrazba = podnebno ukrepanje: 8 idej za pospešitev dvojne tranzicije
  22.07.2022 0 Komentarji
  Digitalna preobrazba = podnebno ukrepanje: 8 idej za pospešitev dvojne tranzicije

  Evropa mora v prihodnje okrepiti svoja prizadevanja za trajnostno digitalizacijo – na primer povečati povezljivost, olajšati dostop do podatkov in povečati financiranje raziskav in razvoja. 

  Preverite več
 • V zakulisju lanskoletne konference GoDigital 2021
  21.06.2022 0 Komentarji
  V zakulisju lanskoletne konference GoDigital 2021

  Na lanskoletni konferenci GoDigital 2021- Digitalizacija ključ za dvig produktivnosti in konkurenčnosti so udeleženci razpravljali o nujnosti pospešene digitalne preobrazbe.

  Preverite več
 • Odprte urbane digitalne platforme
  20.06.2022 0 Komentarji
  Odprte urbane digitalne platforme

  Rdeča nit tokratne mednarodne konference 3rd Smart Society so bile odprte urbane digitalne platforme kot ključni dejavnik za razvoj digitalne ekonomije in kakovosti bivanja v pametnih mestih.

  Preverite več
 • Kako se lotiti izziva pomanjkanja IKT kadrov?
  19.06.2022 0 Komentarji
  Kako se lotiti izziva pomanjkanja IKT kadrov?

  Danes je digitalizacija del skoraj vsega, kar se dotakne našega življenja kot državljana in zaposlenega: od pametnih domov, prevoznih sredstev, industrije 4.0 ter sodelovanja z digitalno družbo in državo.

  Preverite več
 • Kako se lotiti izziva pomanjkanja IKT kadrov?
  19.06.2022 0 Komentarji
  Kako se lotiti izziva pomanjkanja IKT kadrov?

  Danes je digitalizacija del skoraj vsega, kar se dotakne našega življenja kot državljana in zaposlenega: od pametnih domov, prevoznih sredstev, industrije 4.0 ter sodelovanja z digitalno družbo in državo.

  Preverite več
 • Konferenca GoDigital 2021 bo potekala digitalno!
  09.11.2021 0 Komentarji
  Konferenca GoDigital 2021 bo potekala digitalno!

  Zaradi vedno slabših epidemioloških razmer, smo se organizatorji konference GoDigital 2021 odločili, da bo letošnja konferenca potekala samo digitalno/online in bo brezplačna.

  Preverite več
 • GoDigital 2021, B2B srečanja z gospodarsko delegacijo s Poljske in Slovaške
  02.11.2021 0 Komentarji
  Vabljeni na B2B srečanja z gospodarsko delegacijo s Poljske in Slovaške
  V mesecu novembru Digitalno središče Slovenije gosti dve gospodarski delegaciji iz Slovaške in Poljske. Udeleženci so predvsem podjetja, ki delujejo na področju informacijskih tehnologij, digitalne preobrazbe in kibernetske varnosti.
  Preverite več
 • Gartner: Top technology Trends for 2022 and its business impact
  03.08.2021 0 Komentarji
  Podjetje Gartner na konferenci GoDigital 2021

  S predavanjem Top technology Trends for 2022 and its business impact. Podjetja, ki sledijo tehnološkim trendom imajo boljše možnosti za uspeh. In kateri so top strateški tehnološki trendi za leto 2022, ki jih podjetja ne smejo zanemariti?

  Preverite več
 • GoDigital Novice - Smo glede razvoja slovenske informatike lahko optimisti?
  08.06.2021 0 Komentarji
  Smo glede razvoja slovenske informatike lahko optimisti?

  »Glede na njeno specifičnost ocenjujem, da je panoga IKT leto 2020 končala uspešno,« pravi Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije (ZIT). »Priča smo bili pospešku na področju digitalizacije, digitalnih kompetenc in zavedanja, da so hitre spremembe možne, kar bo imelo dolgoročen vpliv.«

  Preverite več
 • Pomanjkanje ustreznih kadrov je ena glavnih težav panoge IKT v Sloveniji
  02.06.2021 0 Komentarji
  Pomanjkanje ustreznih kadrov je ena glavnih težav panoge IKT v Sloveniji

  Pomanjkanje ustreznih kadrov je ena glavnih težav panoge IKT v Sloveniji. »Ta težava že načenja razvojno sposobnost slovenskih IKT-podjetij,« pravi Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije (ZIT).

  Preverite več
 • 02.06.2021 0 Komentarji
  Kako pomemben dejavnik produktivnosti in gospodarske rasti je digitalizacija

  V Sloveniji je gospodarstvo razmeroma v dobri kondiciji, tudi znanje imamo, a smo v procesu digitalizacije prepočasni in vanjo premalo vlagamo, strne stanje našega gospodarstva Peter Wostner iz urada za makroekonomske analize in razvoj (Umar). Poudarja tudi, da kaj dosti časa za odlašanje ni, saj se intenziven prehod v industrijo 4.0 pričakuje še pred sredino tega desetletja.

  Preverite več
 • GoDigital 2021
  23.05.2021 0 Komentarji
  Konferenca GoDigital 2021

  Konferenca GoDigital je največja neodvisna poslovna konferenca na področju digitalizacije v Sloveniji, ki bo 18. novembra 2021 hibridno potekala v kongresnem centru Grand Hotel Bernardin, gostila bo tako domače kot tuje strokovnjake. Letos je umeščena tudi v program predsedovanja svetu EU.

  Preverite več
 • Podjetja, ki se poleti niso digitalizirala so znova v karanteni
  29.10.2020 0 Komentarji
  Podjetja, ki se poleti niso digitalizirala so znova v karanteni

  Poletje je bil idealen čas za digitalizacijo podjetij in za pripravo na drugi val epidemije. Katere izkušnje so slovenska podjetja upoštevala iz prvega vala? A vendar slovenski podjetniki na podlagi izkušenj iz prvega vala opozarjajo, da neovirane poslovne tekme ne bo za tista podjetja, ki nimajo zagotovljene brez kontaktnega poslovanja in niso primerno digitalizirali svojih procesov.

  Preverite več
 • DIGITALEUROPE: Kako postati močnejša digitalna Evropa
  27.10.2020 0 Komentarji
  DIGITALEUROPE: Kako postati močnejša digitalna Evropa

  Digitalne tehnologije so se med krizo COVID-19 izkazale kot ključne za družbo in državljane. Ko smo se umikali v svoje domove in stran od pisarn, šol, velikih srečanj, so nas digitalne rešitve ohranjale v stiku s pomembnimi zadevami. Kot celina nas je zdaj kriza COVID-19 oslabila, a če bomo pametno vlagali, bomo postali močnejša digitalna Evropa kot prej.

  Preverite več
 • GoDigital 2020, Danes zmagujejo digitalizirana podjetja
  22.10.2020 0 Komentarji
  Danes zmagujejo digitalizirana podjetja z dobro uporabniško izkušnjo, kar pa v Sloveniji manjka
  Podjetja po Evropi hitijo z digitalno preobrazbo svojega poslovanja. To zelo jasno in brez zadržkov podpira Evropska komisija, tudi zaradi ponovnega porasta okužb. Tako kot pri spomladanskem valu okužb bodo zelo verjetno tudi v trenutnem valu pomembno vlogo v gospodarstvu imele ravno digitalne rešitve, ki pa v slovenskem podjetniškem okolju niso izrazito prisotne, kažejo podatki statističnega urada.
  Preverite več
 • Digitalna preobrazba gospodarstva lahko resno zviša konkurenčnost Slovenije
  15.10.2020 0 Komentarji
  Digitalna preobrazba gospodarstva lahko resno zviša konkurenčnost Slovenije

  Že od začetka izbruha okužb z novim koronavirusom se v podjetjih izpostavlja hiter preskok na digitalna orodja. Če je poletje zdržalo brez vsesplošne uporabe le-teh, bodo ob drugem valu prav digitalna orodja znova igrala ključno vlogo pri ohranjanju številnih dejavnosti gospodarstva.

  Preverite več
 • 25.09.2020 0 Komentarji
  Slovenija potrebuje nacionalno strategijo

  Slovenija ima dobro osnovo in veliko strokovnjakov, a zaostaja za vodilnimi digitaliziranimi državami in počasi tudi za povprečjem držav vzhodne Evrope, s katerimi se sicer lahko primerjamo. Da digitalizacija dejansko zaživi, sta potrebna poenostavitev regulative in homogen razvoj.

  Preverite več
 • Digitalizacija bo za gospodarsko okrevanje ključna
  03.09.2020 0 Komentarji
  Digitalizacija bo za gospodarsko okrevanje ključna

  Sam pomen digitalizacije je znova izpostavila prav koronavirusna kriza, saj bo le ta izjemnega pomena pri okrevanju gospodarstva po krizi Pomembno področje letošnjega Blejskega strateškega foruma, ki je potekal 31. avgusta 2020, je bila tudi digitalizacija.

  Preverite več
 • Digitalni svet 2020
  01.09.2020 0 Komentarji
  Digitalni svet 2020

  Korona virus je odločno spremenil svet in naše vedenje, kjer je digitalna transformacija odigrala odločilno vlogo pri naši sposobnosti dela, sodelovanja, komunikacije v času veljave omejevalnih ukrepov. Za tako velike spremembe nujno potrebujemo nova, digitalna znanja in veščine. 

  Preverite več
 • Nenad Šutanovac: Nič več ne bo tako, kot je bilo
  31.08.2020 0 Komentarji
  Nič več ne bo tako, kot je bilo

  Čas je, da podjetja izkoristijo pridobljene izkušnje in digitalne kompetence za razmislek in prave odločitve. To bo ključno. Kajti nič več ne bo tako, kot je bilo. Tudi v konkurenčnih podjetjih ne, in tudi ne pri kupcih in dobaviteljih.

  Preverite več
 • Intervju z Emily Mansfield
  31.08.2020 0 Komentarji
  Kaj bo prinesla umetna inteligenca našim družbam in gospodarstvom?

  Intervju z Emily Mansfield: Emily Mansfield pogosto nastopa v medijih s komentarji evropske politike in gospodarstva in je udeleženka razprav, ki jih organizirajo evropski parlament. Kot uvodna govornica je nastopila na konferenci GoDigital 2019.

  Preverite več
 • Utrinki iz konference GoDigital 2019
  30.08.2020 0 Komentarji
  Utrinki iz konference GoDigital 2019

  Lanskoletna poslovna konferenca GoDigital 2019 s področja podatkov in umetne inteligence z naslovom Podatki in umetna inteligenca, motor za rast konkurenčnosti gospodarstva je požela velikansko zanimanje za digitalizacijo in umetno inteligenco.

  Preverite več