Umetna inteligenca, NLB

Umetna inteligenca- potrebna za preživetje podjetij

Umetna inteligenca (UI) ponuja velike priložnosti vsem podjetjem, brez izjeme. Nekateri uvajanje UI primerjajo z elektrifikacijo, ki se je dogajala na začetku prejšnjega stoletja. Danes si ne moremo predstavljati nobenega podjetja, ki bi delovalo brez elektrike. Podobna zgodba se je odvila v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko se je pojavil internet.Ukrepi vodilnih podjetij in najmočnejših vlad nakazujejo, da bo UI prinesla mnogo globlje spremembe veliko hitreje. Številna podjetja so pod vtisom, da so na poti k uporabi umetne inteligence. Vzpostavila so nekaj – po vsej verjetnosti eksperimentalnih - modelov strojnega učenja in jih uvedla v obstoječe poslovne aplikacije. Znotraj organizacije je videti, da »kljukajo« uspešno izvedbo vseh potrebnih korakov na poti do široke uporabe UI v podjetju. Resnični končni cilj UI v podjetju pa je nekaj veliko bolj sofisticiranega kot zgolj uvedba modelov strojnega učenja v poslovne aplikacije.

 
Če vaše podjetje ne eksperimentira z UI - ali UI že ne uporablja na nekaterih področjih - zaostajate za svojimi konkurenti. Uvajanje UI ne bo lahko. Ne obstaja nobena rešitev UI, ki bi čez noč preobrazila podjetje. Namesto tega bo za izgradnjo zmogljivosti in rešitev UI po meri podjetja potrebno vztrajno, usklajeno prizadevanje in temeljite organizacijske spremembe. Te naložbe bodo potrebne ne samo za razvoj zmogljivosti UI, potrebne bodo za preživetje podjetij.
Predavanje »Potovanje NLB k umetni inteligenci« bo prikazalo konkreten primer iz resničnega sveta, ki prikazuje, kako lahko UI in strojno učenje dosegajo uspešne rezultate za organizacije, ki se lotijo umetne inteligence na pravilen način.

0
Feed